Dr. Bussay László lett a Borászok Borásza »

A zalai borász tavaly nyáron hunyt el, így borásztársai csak posztumusz díjban tudták értékelni azt, amit a régió boraiért tett. Pénteken este a Boscolo...

Csúcsgasztronómia vegán módra »

Csak növényi eredetű alapanyagokból készül a Babel étterem új kóstolómenüje. Se tej, se tojás nincs a feltálalt fogásokban és sok ínyenc is meglepődik...

Éltető víz »

A felnőtt emberi szervezet 60%-a víz, amelyből már 1-2%-os veszteség fejfájást, fáradtságot és az állóképesség csökkenését okozhatja. A nyár...

A lassú élet titkai »

Április a könyvfesztivál hónapja. A könyvbarátoknak most is lesz mire költenie, hisz az április 23-án kezdődő fesztiválon több száz újdonság mellett...

További bejegyzések

GasztroHírek

További hírek

Gasztrokalendárium

IV. Pálinka és Mangalica Majális

2015. 04. 30. - 2015. 05. 03.  (Zalaegerszeg)

X. Villányi BorZsongás

2015. 05. 01. - 2015. 05. 03.  (Villány)

További események

Gasztroarcok

Kiss Mariann

Kereskedőnek készült, szakács lett belőle. Sok helyen járt a világban, volt, ahol dolgozott, máshová a kíváncsisága vitte. Kiss Mariann séf évekig a New York-i Magyar Főkonzulátuson nagyköveteket, diplomatákat látott vendégül, de ő főzött Brad Pitt és Angelina Jolie népes családjára is a sztárpár budapesti forgatásának idején.

Magyar ízek

Nem birka: racka. Miért jó a magyar juh?

Lassan gyarapszik, ezért a kihalás szélére került, pedig kiváló húst ad a mangalicához és a szürke marhához hasonlóan őshonos magyar racka. A csavart szarvú, kecses és élénk állatok kissé vad jellegű, márványos húsa azoknak is ajánlható, akik a faggyús birkától idegenkednek.