A legjobb lisztek »

A Magyar Konyha magazin kilenc, kereskedelmi forgalomban kapható lisztet tesztelt, hogy megnézzük: azonos körülmények között vajon melyikből lehet a legjobb...

D-vitamin források »

Tojássárgája, zsíros hal, halkonzerv, halmáj, esetleg kaviár. Mit együnk, hogy segítsük a tavaszi D-vitamin hiányos szervezetünk feltöltését.

Pálinka húsvétra »

Régen, falun húsvétkor frissen főtt sonkát, tojást, kalácsot tettek fonott kosárba, mellé egy üveg pálinkát meg egy üveg bort, letakarták hímzett...

Buschenschank »

II. József császár 1784-ben engedte meg, hogy a borászok saját borukat engedély nélkül árulhassák otthonaikban. Azóta virulnak a vidéki borozók...

További bejegyzések

GasztroHírek

További hírek

Gasztrokalendárium

XV. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál

2014. 04. 18. - 2014. 04. 21.  (Gyula)

I. Húsvéti Bárányfesztivál

2014. 04. 18. - 2014. 04. 21.  (Budapest)

További események

Gasztroarcok

Günzer Tamás

Birtokának legjobb borát édesapjáról nevezte el, és a mai napig maga metszi az első ültetvényét. Erdőket irt, helyükre szőlőt telepít, és most már tudja azt is: lesz, aki a nyomába lép. Günzer Tamás villányi gazda a rajongásig szereti a bort, de az üzleti életben megmaradt realistának.

Magyar ízek

A CSIPERKE

A csiperke rengeteg előnyös tulajdonsága közül az egyik, hogy egész évben frissen lehet hozzájutni. A magyar konyhában a csiperkés receptek száma szinte végtelen, nem szabad elakadni a hagyományos gombapaprikás-gombaleves-rántott gomba szentháromságnál.