Báró Bornemissza Elemérné Szilvássy Karola szakácskönyve »

Kilógott a sorból. Reneszánsz, rebellis és rafinált asszony volt. Mindenhol jelen lévő és megkerülhetetlen. Még a konyhában is. Ő volt a "Helikon anyósa",...

Remeték és ínyencek »

Február 17, húshagyó kedd. Ezt követő napon, hamvazószerdán kezdődik a negyvennapos böjt, amellyel a keresztények húsvétra, Jézus feltámadásának...

Tokaj-hegyaljai borászé a Pannónia Aranygyűrű »

A tíz éve alapított Pannónia Női Borrend 2014 szeptemberében harmadik alkalommal hirdette meg a Pannónia Aranygyűrű pályázatot, melynek ünnepélyes...

Mit együnk az osztrák Alpokban? »

Konzerv gulyásleves, porból készült gőzgombóc és fánk. Ismert ízek az osztrák Alpok síparadicsomaiban. Ki gondolná, hogy annak örülünk, ha magyar...

További bejegyzések

GasztroHírek

További hírek

Gasztrokalendárium

I. Fagylalt Kiállítás és Fesztivál

2015. 03. 06. - 2015. 03. 08.  (Budapest)

VinCE Budapest Wine Show

2015. 03. 06. - 2015. 03. 08.  (Budapest)

További események

Gasztroarcok

Joan Roca

A spanyol Roca fivérek étterme évtizedek óta szerepel a világ legjobbjai között. 1995-ben megkapták az első, 2002-ben a második, 2009-ben a harmadik Michelin-csillagot. A Celler de Can Roca vendégeit ötvenfős személyzet szolgálja. Az éves költségvetés 45 százalékát nyersanyagra, 35 százalékát a személyzetre költik.

Magyar ízek

A Biksi Méhészet

Aki a Biksi családba születik, első lépéseit biztos, hogy kaptárok között teszi meg, és élete összefonódik a méhecskékkel. Ahogy megérkezik a tavasz, a család útra kel. A vándorméhészek élete örök utazás. A Biksi Méhészet számos díjnyertes mézzel büszkélkedhet.