A váratlan vendég Isten ajándéka »

Ha a Kaukázusra gondolunk, akkor az egészséges, hosszú élet, valamint kemény, embert próbáló természeti viszonyok jutnak eszünkbe – és ez mind igaz a...

A koffeinről »

Egy eszpresszóban 80 mg, míg egy dobozos kólában 40 mg koffein van. A kávébab mellett több mint hatvan különféle növény, például a kakaóbab, a tea, a...

Guruló konyhák »

Azt nem állíthatja senki, hogy újdonság. Az Üvegtigris büfékocsija, a városokat járó fagylaltoskocsi is az volt. Food truck. Guruló konyha. Amely olyan divat...

A magyarok kenyere »

„A kenyér az egyik legszebb magyar szó –mondja Végh Antal – a jelentése a lét és az élet összessége. A kenyér az ételek között olyan, mint az...

További bejegyzések

Gasztroarcok

Apjuk nyomdokain a Bussay nővérek

A tavaly elhunyt Bussay Lászlót választották kollégái a 2015-ös Borászok Borászává. A díjat két lánya, Dorottya és Bianka vette át, ahogy a zalai borvidéken működő kis családi pincészetet is. Milyen útravalót kaptak az orvoslás mellett borászkodó apjuktól? Páros interjú a Bussay lányokkal.

Magyar ízek

Az ecet finomított bor

Mustár, chutney, lekvár, ecet – hirdeti a pécselyi ház oldalán a visszafogott felirat, és Susanne Daucher azt mondja, nem is kell neki más reklám. Finomságain is csak az olvasható, hogy az üvegben mi van, nincs logó, dizájnos címke, de a termékeit így is megtalálja az, aki keresi. Leginkább a káptalantóti piacon.